четверг, 18 августа 2011 г.

Коли Москва присягнула Кримському Хану?!

    На фоні суцільної брехні московських псевдоісториків, навіть в їх писанині можна знайти відомості, які ті діячи через свою тупість оприлюднюють, не розуміючи, що раптом говорять правду.

    У 1521 році Кримський Хан Мухаммад-Гирей взяв Москву, і московський "цар" Василій ІІІ, який себе назівав то ханом, то князем, то великим князем Московії, візнав себе вассалом та приніс присягу кримському хану Мохаммад-Гирею.

    У 1570 році коли Москва спробувала не бути вассалом Криму, кримський хан Довлет-Гирей спалив Москву, та відновив "вєковую братскую дружбу московского і кримско-татарского народов". В цьому році Россія має святкувати 441 рік "воссоєдинєнія" Московії с старшим її братом - Кримським Ханством.
    Тепер нагадаємо роки життя Івана Грозного ( і малая , і бєлая і т.д ): 1530-1584. Тобто Іван Грозний народився, коли Московія була вассалом Криму та платила данину кримському хану. Зростав він вассалом та царем став із дозволу Кримського хана. За московською "історіографією" у 1572 році у Молодинській битві москалі несподівано здобули собі незалежність, але чомусь продовжували платити данину Криму навіть при царюванні Петра І.

    Кримсько-турецьке військо мало 120 тісяч вояків, а московське вдвічи меньше. Звісно, при Катерині той бій під Москвою був названий переможним.

    Але чомусь у 1575 році Іван Грозний зрікається престолу та передає владу нащадку Чингіз-хана Симеону Бекбулатовичу!

    Ось вам посилання на російський сайт та російську статтю про "вікову" дружбу Черкесських ханів з москалями: http://www.zolka.ru/articles/19-6/266-450

    З тої ж статті віходить , що московією з 1612 року, після уходу поляків з москви, фактично правили черкеси та шнші кавказці.

    А ось про Довлет-Гирея  http://bestpeople.com.ua/persona/165

Комментариев нет: