вторник, 17 мая 2011 г.

Третій Рим. Перша столиця - Харків, Київ чи ...? + фільм «Київ - місто без історії...»

Третій Рим. Перша столиця - Харків, Київ чи ...?При нашому князі Ярославі Мудрому , перший та другий Рими , тобто Рим та Константинополь, називали Київ Третім Римом та суперником Константинополя.

Уся Русь називала Київ Першопрестольним Княжим містом. Наші колонії, такі як Новгородська, Володимирська, Суздальська та інші північні землі знали, що наша земля - то Русь, а їх землі - не Русь. Колонії знали , що Перший престол та столиця - Київ. Саме в Київ йшли пішки люди з усіх земель Руси та колоній вклонитися святим мощам у Печерській Лаврі. Навіть коли Патріарх Всієї Руси переїхав у татарські землі Володимирщини, він називався Патріархом Київським та Всієї Руси!

Перше гвалтування історії почав Іван Грозний, переписавший на свою користь чужу історію під себе.Він вигадав сумнівну дурню про своє походження від Рюріка , перетягнув титул Києва як Третього Рима на Москву.

Коли з`явилося вперше словосполучення "бєлокамянная" - точно сказати неможливо. Але ця назва вдолблювалася людям в совєтські часи дуже ретельно. Були навіть намагання називати Москву Першопрестольною! Я не говорю вже про титул Третього РИму , вкрадений в Київа!

Останнім часом у новинах, в інтернеті ми вже не бачимо іноді назви Харков. Ми бачимо - "пєрвая сталіца". Персонально я (не знаю, як ви) вперше звернув увагу на таке масоване нав*язування та засилля "первостолічності" саме з 2010 року. Згоден, що в самому Харкові цю назву (можливо) вживали давно заради гонору. Дивний збіг із зміною влади.

Але скажіть мені , хто та навіщо нав`язує нам цю догму про "пєрвосталічнасть" ?

Кому вигідно закріплення в розумах наших людей цього штампа ?

Хто хоче відрізати від нашої історії великий шмат та пришити собі ?

Хто хоче впевнити нас , що Київ - не наша столиця , що наша історія починається з 1919 чи 1991 року ?

В кінці 19 сторічча при московському царі Александрі, коли почалися "запрєти" на все українське , у Росії придумали новий міф про Київ . Виявляється , що до монголо-татарської навали в Київі жили москалі та називалися вони "русскіє" або "русічі".

Коли прийшли монголи , ті москалі-"русічі" потікали на північ , а вся територія Руси збезлюдніла. Тобто на величезній теріторії від московських болот до Чорного моря та від Карпат до Дону не було ані чоловічка.

Після повалення монголо-татарського "іга" при міфічному "стояніі не рєкє Угрє" у 1480 році, "настоящіє русскія" не стали повертатися на плодородні землі Руси та залишилися на болотах , а всю цю теріторію заполонили дикі українці , які зійшли з Карпат. Тобто 300 років 20-30 мільонів диких українців ховалися у Карпатах а потім в один момент заполонили всю Русь. Смішно ???

А в Росії ця теорія на державному рівні. Нажаль... там це офіціальна історія!

Пенсіонер



Киев - Город без истории!?



Комментариев нет: