понедельник, 18 июля 2011 г.

Бідним українцям відрізали шлях до правосуддя

"У господарських судах сума судового збору зросте у 14 разів!
   Верховна Рада ухвалила Закон "Про судовий збір", яким народні обранці практично зробили правосуддя недоступним для незаможних громадян.

   Коли прийнятий Верховною Радою закон набуде чинності, значно зросте розмір судового збору. Наразі цей розмір прив'язується до неоподаткованого мінімуму доходів громадян-17 гривень.Новим законом передбачено судовий збір, який буде залежати від розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня поточного року. Наразі-до 941 гривні. Поки що заявник, звертаючись до суду з цивільним позовом, платить 1 відсоток від ціни позову, але не менш як 51 гривню.
 Згідно з новим законом, платитиме не менше 188 гривень. У господарських судах мінімальна межа судового збору зросте від 102 до 1411 грн.50 коп.-тобто у 14 разів!

   Окрім судового збору, учасникам процесів доведеться оплачувати процесуальні дії, які раніше були безоплатними. Наприклад, за подання заяви про приєднання до касаційної скарги слід буде заплатити 70 відсотків від суми, що оспорюється в суді. За подання заяви про видачу виконавчого листа на підставі рішення третейського суду громадянин буде змушений заплатити 941 гривню."
Передруковано з газети "Високий Замок"

1 комментарий:

Анонимный комментирует...

Ну це вони роблять щоб люди не мали можливості скаржитись на владу та їх мажорних синків.